Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be
Informatiemagazine dat federale ambtenaren bij elkaar brengt
Lid van FED+?

‘My Pension’ on Tour

Van 30 september tot 24 oktober trekt de Rijksdienst van Pensioenen het land door om het gebruik van ‘My Pension’ te promoten. Deze e-applicatie laat gepensioneerden toe om hun betalingen en briefwisseling te raadplegen. Maar in de toekomst staat er nog veel meer op stapel. Het project krijgt alvast de volle steun van minister De Croo en Staatssecretaris Bogaert, die het op 3 september aan het grote publiek hebben voorgesteld.

Het is de bedoeling om ‘My Pension’ in de hoofdsteden van de 28 gerechtelijke arrondissementen te presenteren. Tevens zal de Rijksdienst van Pensioenen ook kort andere e-tools, zoals Tax-On-Web, My Rent en Police-on-web, belichten. “Het zijn prachtige tools die heel wat voordelen opleveren. Zo gaat de communicatie veel sneller, zijn het milieuvriendelijke oplossingen omdat ze geen papier meer vereisen, halen ze de drempel naar beneden om vragen te stellen, ...”, vertelt Patrick Roquette, Attaché van de Dienst Externe Communicatie van de Rijksdienst van Pensioenen.

“Helaas is de belangrijkste doelgroep van ‘My Pension’, de (bijna) gepensioneerden, niet met de computer opgegroeid, waardoor ze er hun weg niet naar vinden. Vandaar dat we dit initiatief hebben genomen. Maar ook werkenden en zelfstandigen zijn van harte welkom. We zullen immers niet alleen de huidige mogelijkheden van ‘My Pension’ belichten, maar ook over wat de toekomst brengt. Op termijn zal je er immers je pensioen mee kunnen aanvragen, betalingen opvolgen, simulaties van je pensioen doen, ...”

De ‘My Pension’ sessies gaan door in lokale zalen met een capaciteit van +/- 200 man en zullen lokaal worden gepromoot via affiches, flyers en persaandacht. Naargelang de taal van het gerechtelijke arrondissement worden de voorstellingen in het Nederlands, Frans of Duits gegeven. En om de aanwezigen een extra zetje in de rug te geven de e-applicaties te gebruiken, krijgen ze gratis een ID-kaart-lezer mee naar huis.

Reacties

Archief: Mijn overheid & ik

Yes/No dialog

Ja Nee Sluiten x

Stuur naar een collega

Sluiten x

Login

Sluiten x
Sluiten Sluiten x

Klik op de afbeelding om te vergroten

Sluiten Sluiten x

Content dialog

Sluiten Sluiten x

Ontvang jij onze tweewekelijkse nieuwsbrief al?

Schrijf je in en blijf op de hoogte over wat leeft binnen de federale overheid!

Schrijf je nu in