Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be
Informatiemagazine dat federale ambtenaren bij elkaar brengt
Lid van FED+?

Federale overheid beperkt aantal jobstudenten

Toon grote weergave

Verschillende kranten kopten de afgelopen weken dat de federale overheid deze zomer geen jobstudenten zal aanwerven. Is dit een nieuw gevolg van de kaasschaafmethode of zit er meer achter deze beslissing? Wij vroegen Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën, hoe de zomer er bij hen uit zal zien.

De beslissing door het Directiecomité van de FOD Financiën om geen jobstudenten aan te nemen tijdens de zomermaanden kadert binnen de nieuwe wervingspolitiek en is dus geen blinde besparingspost. “Voor elke vijf personeelsleden die door natuurlijke afvloeiingen, zeg maar pensioneringen, verdwijnen, komen er maar twee of drie nieuwe in de plaats”, legt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën uit. “Het zou moeilijk zijn om aan de statutaire ambtenaren uit te leggen dat hun collega’s niet vervangen worden, maar dat er wel ruimte is voor 1.200 jobstudenten tijdens de zomermaanden.”

De beslissing is niet louter gebaseerd op het schrappen van kosten – jobstudenten zijn geen enorme kostenpost - maar elke besparing is uiteraard meegenomen. Daarenboven is er minder nood aan bepaalde extra krachten door de doorgedreven informatisering. “De zomer is doorgaans erg druk door de verwerking van de aangiftes in de personenbelasting. Jobstudenten hadden hier oorspronkelijk een grote rol in, maar dankzij het succes van Tax-on-web en de inschakeling van scanningscentra zijn verschillende materiële taken weggevallen”, legt Francis uit.

Ook andere diensten zullen dit jaar met minder of zonder studenten werken. De wervingspolitiek wordt jaarlijks geëvalueerd en herbekeken. 

Reacties

van de Ven zei op

Is er voor de studenten die niet bij de controle directe belatingen vakantiewerk hebben gedaan. Als nog geen mogelijkheid voor vakantiewerk bij een andere dienst.

Archief: Mijn overheid & ik

Yes/No dialog

Ja Nee Sluiten x

Stuur naar een collega

Sluiten x

Login

Sluiten x
Sluiten Sluiten x

Klik op de afbeelding om te vergroten

Sluiten Sluiten x

Content dialog

Sluiten Sluiten x