Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be
Informatiemagazine dat federale ambtenaren bij elkaar brengt
Lid van FED+?

Federale overheid: aantrekkelijkste werkgever

Toon grote weergave

Op 15 maart won de federale overheid de Randstad Award 2012 van meest aantrekkelijke werkgever. Staatssecretaris Hendrik Bogaert is zeer tevreden met de award, maar vooral met de ambtenaren die hem verdiend hebben.

Sinds 2001 reikt Randstad haar award voor meest aantrekkelijke werkgever uit. Tot nu toe werden enkel grote privébedrijven in aanmerking genomen en in deze twaalfde editie kwam baggeraar Deme daar als winnaar uit de bus met 57,1% van de stemmen. Dit jaar werden voor het eerst ook een dertigtal publieke diensten beoordeeld, waaronder negen federale overheidsdiensten met meer dan duizend medewerkers. In deze top kwam de federale overheid met 51,5% op nummer één te staan. Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken en Modernisering van de Openbare Diensten, Hendrik Bogaert nam de award in ontvangst: “Ik ben enorm blij met deze award. Het is een mooie opsteker en aanmoediging voor alle medewerkers, die ik daarvoor van harte proficiat wil wensen. Er is de laatste jaren dan ook hard gewerkt aan de reputatie van de overheid als werkgever. Niet enkel voor werkzekerheid en de balans tussen werk en privé staat ze bekend, ook wat betreft het loonpakket, de jobinhoud en doorgroeikansen is de overheid aantrekkelijk. Ten slotte vinden ook steeds meer mensen – zeker uit de generatie Y – de maatschappelijke impact belangrijk. Voor de overheid werken, sluit aan bij hun waarden: het steunen van het gemeenschappelijk belang. Je merkt dan ook dat onze medewerkers hun best doen en daar wil ik in de toekomst nog meer respect en erkenning voor bekomen. Er moet bijvoorbeeld een duidelijke link komen tussen inzet en verdere carrièremogelijkheden.” De award is alvast een welgemeende schouderklop voor al deze ambtenaren.

Meer sollicitanten

De resultaten van de onderzoeken in de publieke en privésector worden niet gemengd. Als je de percentages echter vergelijkt, komt de federale overheid in een gemeenschappelijke ranking van populaire werkgevers toch nog op nummer twee te staan. Een duidelijk bewijs dat het sterk verbeterde imago van de overheidsdiensten haar vruchten afwerpt. “Het resultaat is dat we steeds meer sollicitanten zien voor jobs bij de federale overheid: 104.000 in 2011 tegenover 80.000 in 2009.”, zegt Stefanie Billiet van Selor. “We zijn dus wel een beetje trots. En eigenlijk dromen we ervan om de federale overheid ooit op nummer één te zien staan in een algemene ranking van publieke én privébedrijven.”

 

Reacties

raf storme zei op

Is er eigenlijk ook maar 1 (federale) ambtenaar die bij 't zien/lezen van deze goed-nieuws-show niet onder zijn/haar bureau ligt van 't (groen)lachen ? Er zijn er inderdaad velen die graag 'aan de Staat' komen werken. Maar na een jaartje of zo is er van alle goede voornemens/verwachtingen niets meer over....behalve bij diegenen die 'de weg kennen'.... I.p.v. zo'n comedie op te voeren zou het beter zijn om eindelijk eens naar diegenen te luisteren die met beide voeten in de werkelijkheid staan; niet naar hen die enkel gefilterd nieuws doorgeven. Managementstechnieken, ontwikkelcirkels, voorlichtingssessies, consultants, enz. hebben het gezonde verstand en de logica vervangen. De (mis)resultaten zijn voor iedereen zichtbaar.....behalve voor 't 'management'. Gelukkig zijn er nog de weekends :)

Roger sleuyter zei op

Mijnheer Bogaert mag met alle respect, niet vergeten dat het niet alleen de vaste ambtenaren zijn die bijgedragen hebben tot die aword. Ook contractuelen hebben daartoe hun steentje bijgedragen. En dat mag ook wel eens vermeld worden. Benieuwd wat er in de toekomst voor hen in het verschiet ligt !!!

Sara Jane Deputter zei op

ik ben ervan overtuigd dat we een aantrekkelijke werkgever zijn: werkzekerheid, verlofdagen, vele kansen voor jongeren, interne mobiliteit,... MAAR de uitdaging ligt ook in het houden van die young potentials die nu binnenkomen, wat vinden zij belangrijk? Moeten de verschillen in de statuten eens niet bekeken worden? Moet er geen andere benadering komen van de verschillende niveaus,... Bovendien scoorde de overheid voor de Randstadaward overal (zéér) goed, met uitzondering op het niveau van het management. Iets waar intern ook vaak over gesproken wordt. Tijd om aandacht te geven aan deze zaken.We moeten het stellen met minder in de toekomst, dus of we een aantrekkelijke werkgever zijn is niet zozeer de vraag, wel...hoe een aantrekkelijke werkgever blijven? #IAMbtenaarProud2Be

godts freddy zei op

prachtige verdienste maar de waarheid is soms anders, waar is de motivatie als je bij een bevorderings examen van C naar B met een half procentje niet slaagt bij de eerste proef, toont de overheid met deze daad respect tegenover zijn werknemers, ik denk het niet. Enige vorm van een zekere diplomatie zou hier meer op zijn plaats zijn.

dementen zei op

Je suis scandalisé de lire une telle nouvelle ... tout ce qui est dit et vanté par la presse, le Selor et les SPF ne sont que des mensonges. La réalité à l'intérieur des murs est bien loin d'être celle que l'on prétend. Tout d'abord, la soi-disant mobilité, purement théorique, mais qui s'avère être un parcours du combattant (j'attends depuis 3 ans après avoir rempli deux fois un dossier de mobilité). La valorisation des talents : quels talents ? on tue les talents plutôt que les valoriser ! On promet des postes à des gens, on leur demande de se former pour ce poste (j'ai fait 4 ans d'études, tous les soirs et à mes frais), on demande d'être nommé (j'ai repassé tous les examens au Selor pour ce faire), et ensuite, on prétexte n'importe quel excuse farfellue pour vous refuser le poste promis... pendant ce temps, les années passent (8 années de perdues). Quand vous vous adressez à des soi-disant responsables, on ne vous répond pas, on laisse traîner, on vous fait attendre durant des mois, encore et encore. En résumé, on pousse les gens à bout. Travailler dans les services publics, c'est devoir accepter une place soi-disant sûr et surtout la fermer jusqu'à la retraite. En un mot, c'est pittoyable !

Archief: Mijn overheid & ik

Yes/No dialog

Ja Nee Sluiten x

Stuur naar een collega

Sluiten x

Login

Sluiten x
Sluiten Sluiten x

Klik op de afbeelding om te vergroten

Sluiten Sluiten x

Content dialog

Sluiten Sluiten x