Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be
Informatiemagazine dat federale ambtenaren bij elkaar brengt
Lid van FED+?

Fagg viert vijfde verjaardag in stijl

Toon grote weergave

Het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Dit is niet alleen het uitgelezen moment voor een grondige evaluatie, het wordt ook gevierd met een nieuwe look.

Het fagg ziet sinds 2007 toe op de kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten, van hun ontwikkeling tot het gebruik. Daarnaast verzekert het agentschap de toegang van patiënten tot geneesmiddelen en gezondheidsproducten en het goed gebruik ervan.

Uitdagingen
Het fagg werd vanaf de oprichting geconfronteerd met talrijke uitdagingen en moeilijkheden. Een niet te onderschatten invloed ging uit van de opeenvolgende periodes zonder regering. “We hadden bij onze start veel te weinig middelen, zowel op menselijk als financieel vlak. Ondanks deze moeilijke omstandigheden zijn we in de loop der jaren er toch in geslaagd steeds autonomer, dynamischer en efficiënter te functioneren. We tellen meer mee op nationaal en internationaal niveau. Wij hebben nieuwe competentiedomeinen uitgebouwd en hebben de patiënt centraal in onze bezigheden geplaatst. We kunnen tevreden terugblikken en ook de toekomst positief tegemoet gaan”, zegt Administrateur-generaal Xavier De Cuyper.

Nieuw logo
De organisatie kende dus enkele groeipijnen, maar nu de opstart volledig achter de rug is, schakelt het fagg een versnelling hoger. Het eerste duidelijk zichtbare resultaat van de toekomstplannen is de nieuwe visuele identiteit: een nieuw logo moet meewerken aan een sterkere communicatiestrategie. Xavier De Cuyper: “Het logo symboliseert niet alleen geneesmiddelen én gezondheidsproducten, maar vertaalt ook het federale en regelgevende karakter van het fagg en belichaamt de essentiële rol in de bescherming van de volksgezondheid. Ik weet dat ik kan blijven rekenen op de medewerking, professionalisme, enthousiasme en deskundigheid van onze medewerkers en partners om ons agentschap de uitstraling te geven die erbij hoort en de nieuwe kleuren van onze organisatie met fierheid te dragen.”

Reacties

Archief: Mijn overheid & ik

Yes/No dialog

Ja Nee Sluiten x

Stuur naar een collega

Sluiten x

Login

Sluiten x
Sluiten Sluiten x

Klik op de afbeelding om te vergroten

Sluiten Sluiten x

Content dialog

Sluiten Sluiten x