Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be
Informatiemagazine dat federale ambtenaren bij elkaar brengt
Lid van FED+?

Nu ook tijdelijk jobhoppen binnen de federale overheid

Toon grote weergave

Iedereen heeft wel eens zin om even iets anders te doen of beschikt over capaciteiten die in de huidige job niet volledig benut worden. Daarom breidt de federale overheid de mogelijkheden van haar interne arbeidsmobiliteit uit.

Jobhoppen tussen verschillende functies binnen de federale overheid kan al langer, toch gebeurt dat niet zo vaak. “Ambtenaren die intern een andere baan zoeken, kunnen zich aanmelden via onze website”, vertelt Stefanie Billiet van Selor. “In onze databank hebben we 8.000 mensen die open staan voor een nieuwe uitdaging binnen de federale overheid. De vraag is er dus wel. Maar uiteindelijk worden er maar weinig vacatures langs deze weg ingevuld onder meer door de lange en zware procedures. Binnenkort hebben we een nieuw KB dat de procedures wat lichter maakt. Zo kan een overheidsdienst een job gelijkertijd openstellen voor interne en externe sollicitanten en wordt telkens dezelfde screeningsmethodologie toegepast. Vroeger kon je niet gelijktijdig intern en extern rekruteren en werd er dus erg snel naar de externe markt gegaan. Een winst voor alle partijen, want ook de ambtenaar krijgt op die manier meer interessante jobs en behoudt zijn verworven rechten. Op die manier hopen we de talenten van de interne markt meer aan te boren. ”

Special federal forces

Het KB is niet het enige middel dat de interne markt flexibeler en mobieler wil maken. Elke ambtenaar, statutair of contractueel, kan vanaf nu ook tijdelijk tussen verschillende overheidsdiensten hoppen en voor een bepaalde periode ergens anders aan het werk gaan. “We hebben dit nieuwe concept ‘special federal forces’ gedoopt”, zegt Stefanie. ”Dit is een concept waarbij ambtenaren zich kandidaat kunnen stellen om tijdelijk een opdracht te vervullen bij een andere overheidsdienst dan hun huidige. We denken bijvoorbeeld aan projecten waarvoor een zekere expertise nodig is. In zo’n gevallen kan de overheidsdienst in kwestie een beroep doen op collega’s van een andere dienstgedurende bijvoorbeeld twee maanden of twee dagen per week. Of bij een piekmoment door een campagne of project waarbij een dienst voor een bepaalde periode extra helpende handen kan gebruiken. Dat kan allemaal tussen de verschillende diensten afgesproken worden.”

Pilootproject

De special federal forces staan nog in hun kinderschoenen, maar in september zouden we al een eerste realisatie kunnen zien. Dan staat de FOD Economie immers voor een piekmoment met de campagne rond de vrije energiemarkt die minister Vande Lanotte wil organiseren. En dat betekent dus: alle hens aan dek. “Dit is een groot project, waarbij de FOD Economie zeker hulp kan gebruiken. Ze zoeken ambtenaren die in september 1 à 2 dagen in de week in hun gemeente of stad uitleg kunnen geven aan de burgers rond hun energiefacturen. Gezien het grote aantal steden en gemeenten doet Economie nu beroep op de special federal forces. De vraag werd alvast opgepikt door andere diensten, want P&O, de Kanselarij en Justitie plaatsten dit bericht alvast op hun intranet en roepen geïnteresseerde medewerkers op om zich kandidaat te stellen. Het is leuk om te zien dat er zo’n enthousiaste respons komt.”

Juiste persoon op de juiste plaats

Het doel is uiteindelijk om te komen tot een flexibelere inzetbaarheid van de competenties. Sommige ambtenaren hebben immers talenten die ze in hun huidige job niet kunnen tonen. De overheid kan daar een beroep op doen in plaats van bepaalde expertises buitenshuis te zoeken. Voor de ambtenaren zelf is het bovendien een nieuwe uitdaging, daar waar velen behoefte aan hebben en erg gemotiveerd voor zijn. “Zowel voor de overheid als voor de ambtenaar is het belangrijk de juiste persoon op de juiste plaats te zetten en competenties continu te laten ontwikkelen. Het concept moet nog wat meer ingeburgerd geraken, maar Selor gelooft er alvast in en we staan er helemaal achter. Geïnteresseerde ambtenaren moeten hun behoeftes gewoon kenbaar maken bij hun personeelsdienst. Die zorgt ervoor dat alles in het systeem van Selor terecht komt en wij maken dat de puzzel van vraag en aanbod in elkaar valt.”, aldus Stefanie.

Reacties

Manu zei op

Surprenant ... est-ce vraiment fonctionnel ? Quand je vois les difficultés (un parcours du combattant) pour changer de service au sein d'un même SPF (cela fait 8 ans que j'attends, pour 3 demandes), je ne vois pas comment on pourrait changer de poste en externe, même temporairement ! Si c'est vraiment réalisable, dites-moi à qui s'adresser !!

bouchat zei op

bonjour! Y a-t-il d'autres spf que le P&O et ECO concernés par le projet-pilote ? peut-on déjà contacter notre propre service P&O ? cela concerne-t-il également les IPSS ?

Guy Aper zei op

Prachtige initiatieven, met heel wat mogelijkheden, zowel voor de FODs, .., als voor de werknemers. Ik hoop dat ze soepel zullen toegepast worden, want anders blijft het dode letter.

Archief: Mijn job & ik

Yes/No dialog

Ja Nee Sluiten x

Stuur naar een collega

Sluiten x

Login

Sluiten x
Sluiten Sluiten x

Klik op de afbeelding om te vergroten

Sluiten Sluiten x

Content dialog

Sluiten Sluiten x